Szex menü
szexepil szalon

Lézeres aknékezelés, pattanásos bőr lézeres kezelése

A kezelés célja az adott testfelületen (arc, nyak, dekoltázs, hát, karok) található pattanások, aknék eltávolítása, a gyulladás csökkentése/megszüntetése, a bőr lézeres esztétikai kezelése.

Mi okozza a pattanásokat?

A test legtöbb részén, de különösen az arcon háton és a vállakon a szőrtüszők körül faggyúmirigyek is találhatók, melyek egységet alkotnak: közös a kivezető csatornájuk a külvilág irányába.

Az acne vulgaris (közönséges akné) akkor alakul ki, amikor a fokozódó faggyútermeléssel együtt a bőr felső rétege megvastagszik, és a faggyúmirigyek kivezető nyílása elzáródik, a pórusok eltömődnek, ezzel egyidejűleg pedig a normál bőrflórához tartozó P.acnes (Corine) baktériumok elszaporodnak gyulladást okozva.

Hogyan működik a kezelés és mi az előnye?

A Szexepil Szalonban található különleges lézergép egy lépésben nemcsak hatékonyan kezeli az aknés bőrt és pusztítja el a kialakult helyzetért felelős baktériumokat, de gyulladáscsökkentő hatásával felgyorsíthatja a bőr regenerálódását, a kollagén-szerkezeteket pedig feljavítja, újraépíti, így a képződő bőr minőségében is jobb lesz és csökkentheti a pattanások utáni hegek és további gyulladás kialakulásának esélyét.

Tehát a speciálisan konfigurált hosszú pulzusú lézerfény segíthet normalizálni a faggyúmirigyek működését, elpusztítva a gyulladást okozó baktériumokat, és elősegítve a természetes gyógyulási folyamatok beindulását, és egy lépésben stimulálja a kollagénszintézist, ezáltal (betartva az otthoni ápolási teendőket) csökkentheti a hegesedés esélyét.

Mit tehetek azért, hogy szép maradjon a bőröm?

Az eredmények tartós megőrzéséért fontos figyelembe venni a folyamatos, helyes otthoni bőrápolás mellett a rendszeres kozmetikai tisztítást, minimum havonta!  A tartós eredmények megőrzéséért javasoljuk a bőrtípusának megfelelő magas hatóanyag-tartalmú kozmetikumokkal való otthoni ápolást. Szakemberünk segít az Ön számára megfelelő készítmények kiválasztásában.

Van lézeres és villanófényes pattanáskezelés is a szalonban. Melyik a jobb?

A Szexepil Szalonban lehetőség van aknés bőrt PTF villanófényes és lézerberendezéssel is kezeltetni, így vendégeinknek valóban személyre szabott kezelést tudunk biztosítani, igazodva az egyéni igényekhez. A PTF villanófényes kezelés is hatékony és a lézeres kezelés is. Lézeres eljárást az akné súlyosabb eseteinek kezelésekor alkalmazunk. A lézeres aknékezelés különösen hatékony a belső zárt gyulladt (nem kinyomható, mély göbök) pattanások kezelésekor, illetve ha más terápiára nem reagál a bőr.

Szedtem már gyógyszert a pattanásaimra és krémeket is használtam de nem segített. Jó lehet nekem a kezelés?

Akkor is javallott a lézeres aknékezelés ha korábban a gyógyszeres vagy antibiotikumos felületi kezelés nem hozott eredményt, vagy ha kifejezetten nem szeretnénk gyógyszeres kezelést alkalmazni figyelembe véve a gyógyszerek lehetséges mellékhatásait, viszont mihamarább vissza szeretnénk kapni a szép egészséges arcbőrünket.

Miért fontos mihamarább elkezdeni a pattanások és kialakult gyulladás kezelését?

Azért fontos mihamarabb megszüntetni a gyulladást, mert igaz, hogy az először csak a tüszőre korlátozódik, ám áttörve a lobgátat a gyulladás megtámadhatja a kötőszövetet is, ami később hegesedéssel járhat. A kialakult hegesedést lézeres úton lehet kezelni, ám jobb megelőzni. Ebben van kiemelt szerepe a lézeres akné kezelésnek, ami egyben csökkentheti a hegesedés kockázatát is. Akár már az első kezelés után drámai változásra lehet számítani, ugyanakkor fontos betartani az eredmények eléréséért a helyes otthoni bőrápolás lépéseit. Az elérhető eredmények és a szükséges kezelések száma mindenkor egyéni tényezők függvénye. A konzultáción a kezelési terv mellett részletes felvilágosítást kap arról, hogy Ön mit tehet a bőre egészségének megőrzése érdekében.

Hány kezelésre van szükség?

A bőr állapotától függően elegendő lehet 3-4 alkalom is, noha akár már az első kezelés után szembetűnő a javulás.

Mennyi időt vesz igénybe egy kezelés?

Egy kezelés mindösszesen 15-20 percig tart. A kezelés végén szakemberünk magas hatóanyag-tartalmú faggyúműködés-normalizáló kozmetikumokkal utókezelést végez. Ön még aznap visszatérhet napi tevékenységéhez, a kezelés nem igényel munkából való kiesést annyira kíméletes. A kezelés után szakemberünk tájékoztatja a kezelés utáni fontos teendőkről, illetve arról, hogy mit tehet Ön helyes otthoni bőrápolással a tartós eredmény megőrzése érdekében.

pattanásos bőr lézeres kezelése, aknékezelés ára, akné lézeres kezelés, pattanásos bőr lézer ár, pattanás hatásos kezelése villanófénnyel lézerrel

Kiemelten fontos megfelelő fényvédő krém rendszeres használata és a kezelés utáni fontos teendők szigorú betartása. A konzultáción részletes felvilágosítást kap a kezelés utáni utasításokról. A nem megfelelő otthoni ápolásánál a kezelt terület világosodhat vagy sötétedhet (hypopigmentáció vagy hiperpigmentáció) is felléphet ami lehet átmeneti de akár tartós is. A kezelés utáni utasítások be nem tartása saját felelősségre történik, és Szalonunk semmilyen garanciát és felelősséget nem vállal a nem megfelelő utókezelésből eredő esetleges károkért!

 

Mikor nem javasoljuk a lézeres kezelést?

 • A kezelést megelőző 2 hétig ne napozzon, szoláriumozzon, ne alkalmazzon a kezelendő testfelületen barnító krémet! A napozás és a szolárium használat érzékenyebbé teheti bőrét a lézersugárral szemben.
 • Tetoválás, illetve tetoválás-eltávolítás helyén
 • Nyílt sebek, sérülések helyén, illetve ha a kezelt területen bármilyen bőrbetegség van.
 • Aktív herpesz helyén, aktív bőrbetegség, Melanoma, egyéb daganatos betegség esetén.
 • Ha Ön terhes, illetve szoptatás ideje alatt sem javasoljuk a kezelést.
 • Lázas állapot idején.
 • Kezeleten cukorbetegség, epilepszia, kemoterápia esetén, autoimmun betegség esetén.
 • Abnormális sebgyógyulási hajlam esetén.
 • Fokozott fényérzékenység, allergia illetve fényérzékenyítő gyógyszerek szedése esetén. Kérjük, mindenképpen ellenőrizze az Ön által szedett gyógyszereket, hogy azok okoznak –e fényérzékenységet!
 • Páciens irreális elvárásokkal.

Kezeléseinket 18 év alatti életkor esetén kizárólag a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével végezzük el.

A Szexepil Szalon munkatársai fenntartják maguknak a kezelés elutasításának jogát, amennyiben bármilyen a páciens egészségét, biztonságát veszélyeztető körülményt észlelnek.

 

Milyen termékekkel érdemes otthon ápolnom a bőrömet, hogy tartós legyen a szalonkezelés eredménye?

Szalonunkban a Mesoestetic által gyártott kimagaslóan hatékony acne –peel system termékcsaládot használjuk. Az m.acne complex hatóanyaggal dúsított termékcsalád problémás, zsíros mitesszeres aknés bőr kezelésére lett megalkotva, és azért különleges, mert egy terméken belül több az akné kialakulását provokáló faktorok ellen is hatékony így több fronton segíthet megelőzni a gyulladások, elszíneződések, hegek kialakulását. A szalonkezelések után érdemes a bőr ápolását rendszeresen, otthon is folytatni, hogy az elért eredmény hosszan megmaradjon. Szakemberünk segít az Ön számára megfelelő termékek kiválasztásában.

akné kezelésére lemosó, otthoni ápolás aknés bőrre

Purifying mousse arctisztító hab

Napi rendszerességgel használandó bőrápoló lemosó hab aknéra hajlamos zsíros szeborreás mitesszeres bőrre. A könnyű hab állagú lemosó alaposan letisztítja a szennyeződésektől, a frissítő összetevők puhává és kellemes érzetűvé varázsolják a bőrt. Baktériumok szaporodását gátló összetevőt és bőrápoló ureát is tartalmaz. Dermatológiailag tesztelt.

A mesoestetic Purifying mousse használatának előnyei:

 • Kimondottan aknéra hajlamos zsíros problémás bőrökre kifejlesztve
 • A pattanást okozó baktériumokat is eltávolítja csakúgy mint a szennyeződéseket
 • Használat után a bőr kellemes érzetű, hidratált és felfrissült lesz.

Hogyan használjam?

Mindennapi használatra javasolt. Kissé nedvesítse meg kissé az arcbőrt, majd egyenletesen oszlasson el 1-2 nyomásnyi habot a felületen. Ujjbegyeivel körkörösen lágyan dörzsölje 2-3 percig, hogy a szennyeződéseket és zsírfényt eltávolíthassa, majd bő vízzel mossa le!

arckrém aknés bőrre, arckrém pattanásos bőrre

Acne one cream nappali krém 

Az acne one krém szeborreás aknéra hajlamos bőrök kezelésére kifejlesztett mindennapi használatra javasolt termék, ami a szalonkezelés kiegészítéseként segíthet mielőbb elérni és megőrizni a kívánt eredményeket. Az egymást szinergikusan erősítő hatóanyagok kipróbált keveréke az m.acne complex.

Szabályozza a faggyútermelést, elősegíti a bőr mielőbbi regenerálódását és enyhe hámlasztó hatásával a bőrlégzést, gátolja a baktériumok elszaporodását és bőrpír csökkentő hatású is. Bexaretinyl complex tartalma abban segít, hogy csökkenti a gyulladást követő elszíneződéseket és pigmentációkat.

Tudjuk, hogy az aknét különféle faktorok provokálják, ezért több fronton érdemes támogatni a bőrt a probléma leküzdésében. Ez a bőrgyógyászatilag tesztelt termék mindezeket a kívánalmakat egy krémben valósítja meg.

A mesoestetic Acne one nappali krém használatának előnyei:

 • Problémás aknéra hajlamos bőr ideális napi rendszerességgel használható ápolószere
 • Csökkenti a gyulladást és foltokat okozó baktériumokat
 • Bőrpír csökkentő hatású és segít a gyulladást követő elszíneződések elhalványításában, a bőrszín normalizálásában.

Hogyan használjam?

Mindennapi használatra javasolt. Vigyen fel az előzetesen megtisztított bőrre egyenletesen vékonyan (a szemkörnyéket kikerülve) az acne one krémből, majd lágyan simítsa be! Úgy kenje fel, hogy nyálkahártyával ne érintkezzen! A krém használata mellé a Mesoestetic dermatological sun protection SPF50+ fényvédő krém is javasolt.


Pure renewing mask kettős hatású bőrradír-maszk

Kettős hatású maszk kifejezetten problémás bőrök kezelésére. Bőrradír és hatóanyagos maszk egy lépésben. A finom szemcsék mechanikai hatásukkal megkönnyítik az elhalt hámréteg eltávolítását, a bőr megújulás elősegítését. A maszk egyik fő hatóanyag- komplexe, az m.acne complex szabályozza a faggyútermelést, normalizálja a bőr zsírosságát. Elősegíti a bőr mielőbbi letisztulását a pattanásoktól, mitesszerektől. Dermatológiailag tesztelt.

A mesoestetic Pure renewing mask bőrradír használatának előnyei:

 • Kémiai és mechanikai peeling egy lépésben
 • Heti rendszeres használata segít az anké elleni küzdelemben
 • Stimulálja a bőrmegújítást, simává egyenletessé teszi a bőrt.

A maszk bexaretinyl complex tartalma abban segít, hogy csökkenti a gyulladást követő elszíneződéseket és pigmentációkat. A kaolin magába szívja a bőr felesleges zsírjait és olajtartalmát.

Hogyan használjam?

Használata heti 1X  javasolt.  Vigyen fel az előzetesen megtisztított száraz bőrre egyenletesen vékonyan (a szemkörnyéket kikerülve) a maszkból. Hagyja hatni 5-10 percig. Úgy kenje fel, hogy szemkörnyékkel és nyálkahártyával ne érintkezzen! A hatóidő letelte után ujjbegyeivel körkörösen lágyan dörzsölje, masszírozza 2-3 percig, hogy a tisztátalanságokat és elhat hámsejteket eltávolíthassa, majd bő vízzel alaposan mossa le! A maszk használatakor a Mesoestetic dermatological sun protection SPF50+ fényvédő krém is javasolt.


Imperfection control hatóanyagos korrektor

Gyors hatású, helyi problémára, kialakulófélben lévő gyulladt pattanásokra ható, pigmentet  tartalmazó korrektor. A korrektorban lévő innovatív pigmentek lehetővé teszik, hogy különféle bőrszínekhez alkalmazkodjon a termék. A korrektor egyik fő hatóanyag komplexe, az m.acne complexa faggyútermelés szabályozása mellett normalizálja a bőr zsírosságát, csökkenti a pirosságot, gyorsan lehúzza a gyulladásos tüneteket. Dermatológiailag tesztelt termék.

A mesoestetic Imperfection control hatóanyagos korrektor használatának előnyei:

 • Alkalmazkodik a bőrszínhez, segít elfedni a bőrhibákat
 • A különleges hatóanyag komplexe segít az anké elleni küzdelemben
 • Gyors hatású helyi problémák kezelésre alkalmas korrektor.

Hogyan használjam?

Az előzetesen megtisztított és szárazra törölt bőrre vigyen fel kis mennyiségű imperfection control korrektort egyenletesen, vékonyan, körkörös mozdulatokkal, amíg befedi a szépséghibát.

TÉRKÉP

KAPCSOLAT

Szolnok, Tófenék út 4.

Tel.: 06-30-227-5667

E-mail: info@szexepil.hu

BEJELENTKEZÉS

PARKOLÁS

Parkolás a Tófenék utcában, a szalon előtt külön felfestett parkolóhelyeken megoldható.
Kérjük vegye figyelembe, hogy a parkolás fizetős szolgáltatás.

MOBILPARKOLÁS: 
+36 20 763 5001
+36 30 763 5001
+36 70 763 5001

NYITVA TARTÁS

Vendégeinket előzetes bejelentkezés alapján fogadjuk.

Bejelentkezés telefonon lehetséges: 

Hétfő - Péntek : 10:00-17:00
Szombat : Bejelentkezés alapján
Vasárnap : 
Bejelentkezés alapján